Vad är Kickis matvandring?
Kickis matvandring är en upplevelse som ger dig och andra deltagare en riktig hälsoboost! Näring till kroppen i form av en vandring genom skogslandskapet men också genom en matupplevelse utöver det vanliga, med råvaror och produkter hämtade från byarna runt omkring och från skogen själv. Energi till själen genom upplevelserna och berättelserna kring naturen, kulturen och historien omkring livet på landet, både hur det var förr och hur det är att leva på landet idag.

Matvandring Skälsbäck
En matvandring i mina trakter. Vår vandring börjar och slutar vid Skälsbäcks skola. Vi går i olika typer av terränger och njuter av naturen och lokalt producerad mat. Längs vägen blir det avsmakningar och ett större matstopp. Vi avslutar turen med kaffe och ostkaka.

Pris från 600:-/person

Årets vandringar 2022

Premiärmatvandring med Ingela Carlsson
26 maj kl 12.00

Årets första vandring blir en nästan likadan vandring som 2021 men vid det ”stora matstoppet” i skogen blir det underhållning av Ingela Carlsson, som ”sjunger fram en tavla” Denna tavla blir en  sammanfattning av en matvandring i Skälsbäck.
Pris: 650:-

Reprisvandring
18 juni, 28 juli, 4 aug, kl. 1200

En vandring med samma innehåll som 2021.  Du får höra lite historia om byn Skälsbäck och hur man levde här för ungefär 100 år sedan, om livet på landet och vi njuter av tystnaden i skogen.
Pris: 600:-

”De luxe matvandring” Klas Lindberg
5 juni kl 12.00 – FULLBOKAD

En speciell matvandring där vi mitt i skogen möts av stjärnkocken Klas Lindberg, som blev årets kock 2012 och två år senare  var det han som lagade årets  Nobelmiddag. Den 5/6 kommer han alltså till oss i skogen och underhåller medan han tillre der en lokalproducerad lunch. Det är en av Stockholms finkrogar som står för lunchen denna dag. En blandning mellan stad och land.
Pris: 1.000:-

”De luxe matvandring” Anton Lövgren
25 september kl.12.00

Anton – kock från Detterskogs från Gemla, kom tvåa på SM i utomhusmatlagning. Anton kommer att finnas vid det stora matstoppet och lagar mat över öppen eld. En upplevelse utöver det vanliga !

Pris: 1.000:-

Soldattorpsmatvandring
11 juni, 21 juli, 20 augusti kl 12.00

Soldattorp har de flesta människor hört talas om, men hur kom de till, och varför. Hur var soldatens och familjens liv? Vad åt man ? Under dagens vandring kommer vi att ge lite svar på detta. Ja, här blir det nog en o annan överraskning! Pådenna vandring får jag hjälp med guidningen av Karl Westman.
Pris: 650:-

Husförhörsmatvandring
9 juli kl 12.00

Det sägs att det en gång funnits en liten kyrka i Horna, det finns en märklig grund kvar. På denna vandring får du höra mer om denna del av bygden. Vi gör ett stopp vid Horna kyrka där det serveras kyrkkaffe och vi får besök av Ola Emilsson, komminister i Högsby pastorat. Ola bor i Fagerhults prästgård och känns som ”vår egen präst här i Fagerhult”

Ola berättar om hur ett husförhör gick till förr. Vem vet, kanske han ställer en husförhörsfråga till oss??  
Pris: 650:-

Bra att veta innan man vandrar:
Vår matvandring har start och mål vid Skälsbäcks skola, Fagerhult,
i Högsby kommun. Här är lätt att parkera och här finns toalett.
Vi går en slinga på 4,0 km på både asfalts- grus- och skogsväg. En del av slingan går på en skogsstig. Slingan är inte framkomlig vare sig för barnvagn eller rullstol. Bekväma skor rekommenderas!

Hela rundan inklusive stopp för avsmakning och ett längre matstopp tar cirka 4 timmar. Vid regn serveras den större måltiden under tak.